Kjernepodden

En podkast om kjerneroller

Praksishverdagen til helse- og sosialprofesjonene har blitt stadig mer kompleks, og kravene til fleksibilitet øker. I denne podkasten snakker vi om viktige dilemmaer som hjelperen blir stilt overfor, og om fire kjerneroller som illustrerer hvordan denne tilpasser hjelperrollen til skiftende situasjoner.

Podkast Kjernepodden
Podkast Kjernepodden
Podkast Kjernepodden

Direkte i nettleseren

Episode 1. Om kjerneroller, Partnerrolle og Ansvarsrolle. Vi snakker med May om to av kjernerollene, og lager radiobilder av refleksjonsmodellen.

Episode 2. Om kraft & retning, Brobyggerrolle og Pådriverrolle. Vi snakker med Atle om de to siste kjernerollene, og ser på kraft & retning i hjelperelasjoner.

Episode 3. Om veien til hjelperrollen. Perspektiv. Modus og Praksis. Vi tar en telefon til May, for å diskutere hvordan case’en «Ida» kan kaste lys over hjelperrollen.

Episode 4. Om sykepleiere og hjelperroller. Vi har besøk av Thea Brevik, som er sykepleier, og har meninger om både sykepleiere og hjelperroller.

Episode 5. Sju myter om den gode hjelperen. Boklansering! 13. april 2021 kom endelig boka Den profesjonelle hjelperrollen, og vi feirer med å snakke om myter.

Bonus: Fra

Vernepleierpodden

Vernepleierforbundet i Delta har sin egen podkast, les mer om den her. I episode #54 snakker de med May om bl.a. kjernerolle-bøkene.

Kontakt

Ole David Brask

ole.d.brask@himolde.no

oledbrask@gmail.com

May Østby

may.ostby@hiof.no

may.ostby@gmail.com

Atle Ødegård

atle.odegard@himolde.no

atle.odegard@gmail.com

Følg oss

Instagram